Törpesün könyv

 

“Ha egy kis lény a gondjainkra van bízva, akkor nem őt birtokoljuk, hanem a sorsáért a felelősséget.”

A Sünológia az első Magyarországon könyvesboltokban is kapható könyv a Törpesün tartásról. Ebben a könyvben nem csak a sünök tartásáról lehet olvasni, a szerző is megismerhető mint ember, mint tenyésztő. Szó esik benne az MTTE alakulásáról és azokról akik megálmodták. Pici betekintést ad a színek és kiállítási szempontok világába.
Gyakori kérdések formájában válaszokat lehet találni benne az alap kérdésekre, mely felmerülhet egy friss törpesün gazdinak.
A törpesün képek is mind a szerző saját képei.

Az Afrikai Fehérhasú Törpesünök egyre közkedveltebb házi kedvencekké váltak az elmúlt évek során. Egzotikus állatot nevelni nem mindig egyszerű. Ebben szeretnék alappal szolgálni a kezdő süntartóknak, és azoknak akik csak tervezik a tartását. Azonban hasznos olvasmány lehet olyanoknak is akik gyakorlottabbak már.
Betekintést nyújtva a Magyar Törpesün Tenyésztők és Tartók, Magyarországon elsőként alakult egyesületének életébe és elveibe.”

 

1.laktóz érzékenyek, tejterméket semmiképp ne adjunk nekik (soha, de soha nem érheti őket víz és nem is ihatnak)
2. szükséges mindig a minimum szobahőmérséklet nekik és esténként, ha lehet mindig ugyanabban az időben kapjanak enni (soha, de soha ne kapjanak éjfél után enni)
3. ne tegyük ki őket közvetlen napfénynek, mert megégnek és ne legyenek hidegben, mert lehibernálódnak, sajnos mindkettő végzetes lehet számukra (soha, de soha ne érje őket erős fény, mert meghalnak)

*vicces utalás Joe Dante rendezte Gremlins (Szőrnyecskék) című 1984-es filmjére.