Az Egyesületről

Az a gondolat, hogy szükség lenne egy süntenyésztőket összefogó szervezetre, már a magyar süntenyésztés korai szakaszaiban felmerült, azonban támogatottság híján sokáig csak vágyálom maradt. Aztán a törpesünök terjedésével egyre több lelkiismeretes tenyésztőben vetődött fel ugyanez az ötlet, míg végül 2011-ben megérett a helyzet a megvalósításra is. Munkánk gyümölcseként 2012. januárjában megalakult az MTTE, és bár a munkának még közel sincs vége – soha nem is lesz -, reméljük, mindenkinek javára válik majd az Egyesület munkássága.
Alapvető célunk, hogy egy kellemes, együttműködni képes közösséget alakítsunk ki a sünökért, a sünökkel. Legjobb tudásunk szerint, több éves szakmai tapasztalattal állítottuk össze a szabályzatokat és szerveztük meg a működést, és ezt a tudást szeretnénk kiterjedt felvilágosító munka keretében átadni a lehető legtöbb süngazdának, hogy a süntartás mindenkinek öröm lehessen.
Egyelőre működésünk az afrikai fehérhasú törpesünök tartására és tenyésztésére korlátozódik, de amennyiben lesz igény más tüskések (pl. egyiptomi hosszúfülű sün, süntanrek) felvételére, szívesen bővítjük tevékenységi körünket a velük való foglalkozással is.
Mindenkit – süntenyésztőket és hobbitartókat egyaránt – szeretettel várunk  sorainkba, aki egyetért céljainkkal, és segíteni szeretne egy jobb és aktívabb sünös közösség létrehozásában és fenntartásában.

Mottónk:

„Ha egy kis lény a gondjainkra van bízva, akkor nem őt birtokoljuk, hanem a sorsáért a felelősséget.”