Mennyibe kerül a felszerelés és mire van szüksége?

 

 

Ketrec, terrárium, épített bútor terrárium. Ezek amikben egy törpesüni tartható. Mindenkinek magának kell mérlegelnie mi az ami jól mutat otthonában illetve árban megfelelő.
– Ketrec: nagyon széles skálán mozognak az árak. Függ a mérettől, márkától, gyártótól, kisállat bolttól. Süninek a 100×50-es az ideális, ez 2 süninek is elegendő.
– Terrárium: nagy részben attól függ készen vesszük vagy csináltatjuk. Ha csináltatjuk akkor az is fontos szerepet játszik az üveg mennyibe kerül. Érdemes több üvegest és terrárium készítőt felkeresni az elképzeléssel és árajánlatot kérni.

Mindenképpen kell a süninek egy alom tálca ahova a dolgát tudja intézni, ez 90%ban minden süninek megtanítható. Kell egy itató a víznek. Ez lehet tálka és önitató is. Kell egy tál az élelemnek. Célszerű egy tápos tálka és egy másik amibe az olyan élelem is kerülhet amit 1-2 óra elteltével el KELL venni tőle ha megette ha nem mert baja lehet tőle ha már romlott. Mindenképp szükséges egy házikó. Ez lehet egy fa ház, egy műanyag, lehet bújózsák is. A lényeg olyan legyen amit szeret a süni és biztonságban érzi magát benne.
Játékok: Mivel nem rágcsáló így elég széles skálán állnak rendelkezésünkre játékok. Csörgős labda, sípolós kutya és cica játékok nem túl szőrös plüss vagy akár a papír gurigák. Ha a süni betöltötte a 4 hónapot és már majdnem a fejlődést befejezte akkor kaphat futókereket is. Ez a nagy kedvenc.